Speksteenkachels: aangename, natuurlijke en gezonde warmte

De aangename, natuurlijke en gezonde stralingswarmte van de Finse massieve NunnaUuni speksteenkachels is heerlijk en wordt zelfs vaak als onmisbaar omschreven. Dat is logisch omdat de weldadige warmte voelt helemaal anders aan dan de stoffige en droge kamerlucht die wordt gecreƫerd door vele andere haarden. De stralingswarmte is veel gezonder en veiliger.

De stralingswarmte die speksteenkachels afgeven is te vergelijken met de warmtestralen van de zon. Speksteen neemt snel warmte op uit het vuur en straalt deze vervolgens heel geleidelijk terug af.

De stralingswarmte kan op deze manier voor een uiterst gelijkmatige temperatuur zorgen waardoor een ideaal binnenhuisklimaat wordt gecreƫerd . Stralingswarmte geeft horizontale warmtegolven af waardoor er geen sprake is van luchtstromen die bijgevolg ook geen stof kunnen transporteren. Dit in tegenstelling tot convectiewarmte waarbij het bovenin de ruimte het warmst is en de vloer het koudst.

De warmte van speksteenkachels verhoogt bovendien de weerstand en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. De lucht voelt niet droog aan, er is veel minder verplaatsing van stof en de groei van schimmels en huismijt wordt afgeremd.

Creatie: Reclamebureau PopCom