Solo of Duo bakoven bij speksteenkachels

De meeste producenten van speksteenkachels bieden modellen aan met een bakoven erin. Bij de authentieke speksteenkachels van NunnaUuni heeft u de keuze tussen speksteenkachels met een Solo bakoven of een Duo bakoven. Het Solo principe is uniek voor NunnaUuni.

De Solo bakoven

Een Solo bakoven wordt opgewarmd door het vuur in de vuurhaard. Er is geen apart vuur nodig. Een Solo oven haalt temperaturen tussen de 150°C en 250°C (afhankelijk van hoelang men stookt in de speksteenkachel).
Omdat er geen vuur wordt gestookt in de oven, zullen Solo ovens iets meer tijd nodig hebben om op temperatuur te komen dan Duo modellen. De Solo bakovens laten geen houtskoolgeur na. Daardoor zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld stoof- of nagerechten. Er is bovendien minder onderhoud nodig.

De Duo bakoven

Bij Duo ovens maakt u een apart vuur in de oven om deze op temperatuur te krijgen. Dit geeft een hogere oventemperatuur (tot boven de 300°C) dan bij de Solo. Het aparte vuur zorgt voor een houtskoolgeur. Dit kan een meerwaarde zijn als u pizza’s of broden bakt.
Bij speksteenkachels van het Duo type moet ook steeds vuur worden gemaakt in de oven om de volledige capaciteit van de kachel te benutten. In verhouding uitgedrukt: bij een speksteenkachel met een Duo oven zorgt de vuurhaard voor 2/3e deel en de bakoven voor 1/3e deel van de geaccumuleerde warmte. Daarom raden we alle speksteenklanten met een Duo bakoven steeds aan om op koude winterdagen ook de oven op te stoken. Zelfs al heeft de klant er op die winterdag geen behoefte aan om de oven te gebruiken.

Creatie: Reclamebureau PopCom