Finse topkwaliteit

De heerlijke stralingswarmte van de Finse speksteenkachels van NunnaUuni is gezond en veilig. Ze wordt zelfs vaak als onmisbaar omschreven. Logisch: de weldadige warmte voelt helemaal anders aan dan de stoffige en droge kamerlucht die wordt gecreëerd door vele andere haarden. Een Finse speksteenhaard van NunnaUuni biedt ook puur gebruikscomfort en gezelligheid omdat uw klant amper 2 uur moet stoken voor een hele dag warmte.

En omdat hout een hernieuwbare en CO2-neutrale brandstof is, kan hij de woning verwarmen zonder het broeikaseffect te vergroten. Nog goed nieuws: de nieuwe collecties van NunnaUuni spelen verder in op de stijgende vraag naar hernieuwbare energie en zijn bijzonder goed afgestemd op lage energiewoningen of passiefhuizen.

Nog meer voordelen:

  • Een warmteopslagkachel van NunnaUuni straalt relaxerende en gelijkmatige warmte uit en creëert een warme atmosfeer. Al snel na het aanmaken van de haard komt er een knusse en aangename warmte vrij omdat de kachel nog warm is van de vorige dag. Genieten van deze warmte wordt nog gemakkelijker dankzij de korte opwarmtijden.
  • Een massieve speksteenkachel van NunnaUuni verbrandt hout op een uitzonderlijk hoge temperatuur. De verbrandingskamer is enkel opgebouwd uit massieve Mammuttispeksteen die bestand is tegen extreme hitte. Tegelijk slaat de steen de warmte in de structuren van de haard op en geeft ze die nadien zachtjes en gelijkmatig af.
  • Een NunnaUuni kachel is gebouwd uit speksteen van superieure kwaliteit en gaat levenslang mee. De taklagen in de speksteen aan de binnenzijde geleiden de warmte zeer snel naar de speksteenmantel. De talklagen in de speksteenmantel staan haaks op de warmtegeleiding waardoor de mantel de warmte langzaam en gelijkmatig afgeeft aan de ruimte.
  • Het verbrandingsysteem, dat door NunnaUuni werd gepatenteerd, verbrandt het hout in de haard in een uiterst heet vuur. Dankzij de complete verbranding van het hout bij een temperatuur boven de 1000°C komen er bijna geen schadelijke gassen vrij. Er blijven ook bijna geen onverbrande resten meer over en de schoorsteen stoot bijna geen roetrook uit. Hierdoor blijven er ook zeer weinig roetresten achter in de haard. Resultaat: de warmteopslagcapaciteit van de haard blijft optimaal. Deze schone verbrandingsmethode noemen we het Gouden Vuur of Golden Fire.

Solo bakovens: uniek voor NunnaUuni

De meeste producenten van speksteenkachels bieden modellen aan met een bakoven erin. Bij de echte speksteenkachels NunnaUuni heeft u de keuze tussen speksteenkachels met een Solo bakoven of een Duo bakoven. Het Solo principe is uniek voor NunnaUuni.

De Solo bakoven
Een Solo bakoven warmt op door het vuur in de vuurhaard. Er is geen apart vuur nodig. Een Solo oven haalt temperaturen tussen de 150°C en 250°C (afhankelijk van hoelang men stookt in de speksteenkachel).

Omdat er geen vuur wordt gestookt in de oven, zullen Solo ovens iets meer tijd nodig hebben om op temperatuur te komen dan Duo modellen. De Solo bakovens laten geen houtskoolgeur na. Daardoor zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld stoof- of nagerechten. Er is bovendien minder onderhoud nodig.

De Duo bakoven
Bij Duo ovens maakt u een apart vuur maken in de oven om deze op temperatuur te krijgen. Dit geeft een hogere oventemperatuur (tot boven de 300°C) dan bij de Solo. Het aparte vuur zorgt voor een houtskoolgeur. Dit kan een meerwaarde zijn als u pizza’s of broden bakt.

Bij speksteenkachels van het Duo type moet ook steeds vuur worden gemaakt in de oven om de volledige capaciteit te benutten van de kachel. In verhouding uitgedrukt: bij een speksteenkachel met een Duo oven zorgt de vuurhaard voor 2/3de en de bakoven voor 1/3de van de geaccumuleerde warmte. Daarom raden we alle speksteenklanten met een Duo bakoven steeds aan om op koude winterdagen ook de oven op te stoken. Zelfs al heeft de klant geen behoefte om de oven te gebruiken die winterdag.

Meer weten of bestellen?

Mail ons of bel 057/30.06.38

Creatie: Reclamebureau PopCom